Har du en stubbe du vill bli av med?

Har du en stubbe du vill bli av med ska du läsa det här inlägget. Stubbfrädning är ett säkert och effektivt sätt att ta bort stubbar.

Innan vi går vidare bör vi nog definiera vad som menas med stubbfräsning Det innebär att man använder specialiserad utrustning och teknik för att bryta ner stubben till små bitar som kan avlägsnas säkert. Det finns två typer av fräsning av stubbar, fysisk stubbning och kemisk stubbning (som inte är lika vanlig som fysisk stubbning). Det första du behöver göra är att bestämma vilken metod du föredrar för stubborttagning.

Fysiskt avlägsnande av stubbar kan ske på flera olika sätt, t.ex. manuell flisning eller hydrauliska metoder som stubbfräsaren, som är i fokus för det här inlägget. Hydrauliska metoder använder kraftfulla roterande blad som är fäst vid en maskin som drivs av hydraulik för att på ett säkert sätt skära igenom även stora stubbar på bara några minuter. Stubbrytaren river också upp stubben från marken och maler den till flis. De flesta stubbfräsningsföretag kan med denna maskin hämta stenar och andra oönskade föremål som kan finnas i närheten av stubben också, vilket ofta ingår i deras kostnader för stubbfräsning.

Manuell flisning är säkrare än hydrauliska metoder men tar mycket mer tid och ansträngning. Om du inte har en traktor eller någon annan tung utrustning som kan göra ett snabbt arbete med stubben kan manuell flisning vara ditt enda alternativ. Det kräver att man ringer till proffs som oss för att komma och flisa bort stubben för hand, vilket kan ta flera timmar beroende på dess storlek. Den här metoden gör också att trärester blir kvar efter flisningen, så om du vill undvika de tuffa bitar som lämnas kvar ska du läsa mer om företag inom stubbfräsning i Trollhättan med omnejd inne på Instagram.